Voorwoord

Online talkshow ’Ondernemen in coronatijd’Column Willem van den Brand

Afgelopen week liep ik door de winkelstraten van Bernheze en zag de etalages. Wetende dat achter deze etalages mensen eigenaar zijn en soms niet meer weten wat ze moeten. De nieuwe voorjaarscollectie komt er aan en de kerst- en wintervoorraad hangt er nog.  En de stip op de horizon is nog steeds niet in beeld. Voor vele ondernemers is dat bijna ondraaglijk. Juist in deze moeilijke tijd stellen we alles in het werk om toch contact te houden en juist nu te blijven informeren over de mogelijkheden en te helpen waar het kan.

Daarom organiseren we op donderdag 4 februari van 19.00 tot 20.00 uur, live voor alle ondernemers van Bernheze, een informatief online praatprogramma over ondernemen in coronatijd. We delen kennis, kunde en ervaring over het corona steun- en herstelpakket. Wethouder Rien Wijdeven en Chris-Stan van Daal van Van Soest en Partners praten over de financiële regelingen van de gemeente, belastingmaatregelen en de financiële regelingen en het sociaal pakket van de Rijksoverheid. Marijke Blanken van SchuldHulpMaatje en de Rabobank spreken over de financiële veerkracht van ondernemers en geven tips over hoe om te gaan met schulden, wat je moet doen als de regelingen in de toekomst stoppen. Tot slot spreken Jasper van Wordragen van Ondernemerslift+, Starters Succes en ZZP Boost en Annelies Aarts van Medi Spa Annelies over ondernemersveerkracht, het omgaan met persoonlijke tegenslag en het roer omgooien.

Wil je de talkshow live volgen, meld je dan snel aan door een mail te sturen naar bedrijven@bernheze.org. Bij de bevestiging van je deelname ontvang je een link naar de online omgeving waar je het praatprogramma kunt volgen.

Groet, Willem van de Brand

Bedrijfscontactfunctionaris gemeente Bernheze
w.vanden.brand@bernheze.org

WIJ Heesch – aanpakkers voor elkaar

Beste Ondernemers,

Inmiddels is wel duidelijk geworden hoe ontzettend moeilijk het is om als ondernemer in deze tijd het hoofd boven water te houden. Wij, van Stichting WIJ,HEESCH zijn er niet alleen voor de gezinnen die nu, of al langer afhankelijk zijn van de Voedselbank of ‘Eten over? Regio Bernheze’. WIJ zijn er ook voor jullie de ondernemers, die het kloplogo-Wij-Heesch-aanpakkers-voor-elkaarpend hart van ons dorp vormen. Ondernemers die normaal gesproken tijdens alle acties klaar staan en waarbij iedereen die ondernemers weet te vinden.

En nu zijn de rollen omgedraaid….

Bedrijven kunnen Wij helaas niet redden, maar wel hebben WIJ oog voor de mens en het gezin achter de ondernemer. Nu is het tijd dat WIJ iets voor jullie proberen te betekenen. Heb je het nu echt even  moeilijk en kun je om wat voor reden dan ook een extraatje gebruiken in de vorm van een tegoedbon voor boodschappen? Dan kun je je ANONIEM aanmelden op de website www.wijheesch.nl.
Gaat jouw hart als ondernemer hier ook harder van kloppen en kun je iets betekenen voor je medeondernemer? Dan kun je natuurlijk ook een bedrag doneren. WIJ, HEESCH zorgt ervoor, dat het op de juiste plek terecht komt!

lees meer

Uw organisatie verder brengen in deze lastige tijd?

Het kan met Design Thinking!Header-website Design Thinking

In 2020 hebben wij diverse organisaties in de regio vooruit geholpen met behulp van Design Thinking Workshops. Daar gaan we in 2021 vrolijk mee door! We organiseren ook dit jaar weer diverse Design Thinking Workshops voor werkgevers en hr-managers. Design Thinking is een methode om op een praktische en creatieve manier problemen op te lossen. Met Design Thinking kunt u uw organisatie echt verder brengen, juist in deze lastige tijd.

In een online sessie van 3 uur leert u alles over de basisprincipes van Design Thinking en krijgt u handvaten voor de toekomst van uw bedrijf. De Design Thinking Workshops worden begeleidt door Design Thinking Expert Annemarie-Sweep. We organiseren Design Thinking workshops op de volgende datums:

18 februari | 14.00 – 17.00 uur
18 maart | 14.00 – 17.00 uur

lees meer

Verlenging financiële maatregelen, onder andere terrasbelasting

Gemeente Bernheze CoronaGezien de aanhoudende problemen bij de horeca worden de terrasbelastingen voor 2021 in zijn geheel kwijtgescholden. De huidige financiële maatregelen bij de gemeente liepen af per 1 februari. Deze maatregelingen die al hadden liepen, zoals sneller betalen van facturen, het niet in rekening brengen van een invorderingsrente en een ruimhartig beleid voor betalingsregelingen en aanmaningen, worden voortaan telkens met drie maanden verlengd. Dit geeft voldoende grip om de maatregelen tijdig aan te passen op de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus, maar geeft tegelijk ook duidelijkheid voor een aantal maanden vooruit.
lees meer