Voorwoord

Webinar Bernheze ondernemers steunen met kennis elkaar

De donkere dagen waren zelden zo donker. Het land is op slot. Prettige feestdagen staan in een ander licht. Na de horeca zijn nu ook heel veel winkels letterlijk dicht en tal van bedrijven hebben het loodzwaar. De onzekerheid neemt toe. Dat vraagt om hulp en als gemeenten steunen we waar mogelijk. Juist in onzekere tijden is het van belang om samen te werken. Want iedere ondernemer heeft zijn eigen vragen, ideeën, kennis en aanpak. Maar ondernemers hebben vaak mogelijk ook oplossingen om weer wat licht te zien. Daarom ben ik door de kernen en winkelcentra gegaan om een luisterend oor te bieden en om informatie op te halen.

Wat het heeft opgeleverd?
Heel veel vragen waarvoor we alles aan doen om er een passend antwoord op te vinden. Om voor zoveel mogelijk ondernemers in onze gemeente maatwerk te bieden gaan we aan de slag om begin 2021 een Webinar te organiseren voor en door Bernheze ondernemers. Uit gesprekken met ondernemers komen mogelijk inzichten voort die ook jou wellicht verder kunnen helpen. We hebben lokale kennis en expertise gezocht en gevonden.
Denk aan partners die informatie en voorbeelden in alle breedte kunnen geven over de belastingmaatregelen. Maar ook vanuit de gemeente geven we graag advies over de Steunmaatregelingen. De bank zal financiële tips en mogelijkheden met voorbeelden laten zien. Ook de ondernemer als mens is onderwerp van gesprek. Zo gaan we samen de coronaproblemen op het gebied van ondernemen gezamenlijk te lijf. Via deze weg komen we als sterk ondernemend Bernheze door deze Corona tijd. Wanneer? Begin 2021, via de belangen verenigingen en DeMooiBernhezeKrant word je uitnodigt om hieraan deel te nemen.

Fijne jaarwisseling en een veel beter 2021 gewenst en blijf vooral gezond!

Groet, Willem

Op Geldfit Zakelijk kun jij als ondernemer gratis terecht voor hulp bij jouw financiële situatie. Via een online test krijg je direct inzicht hoe jij er met je onderneming financieel voor staat. Ook krijg je gelijk een overzicht waar je terecht kunt voor hulp. Denk aan websites met handige tips, online begeleiding of hulp voor ondernemers bij jou in de buurt. Zo helpen wij jou om je onderneming financieel fit te houden. In januari/februari wordt er via verschillende kanalen bekendheid gegeven aan de NSR. Klik hier voor informatie over Geldfit zakelijk

Klik op de onderstaande link om meer te lezen over de Nederlandse Schuldhulproute: lees meer

ZZP NOB BOOST COLLEGE

Yolanda Buchel – Grip op jouw veerkracht

Yolanda Buchel is zelfstandig ondernemer en eigenaar van WOOSH5. In dit college neemt ze jou mee om meer veerkracht in jouw onderneming te krijgen. In acht stappen en workouts geeft ze inzicht in wat veerkracht is en hoe jij dat kan vergroten. Want wat zijn jouw obstakels en waar liggen jouw uitdagingen? Het gaat over onder andere emoties, probleemoplossend vermogen, persoonlijkheid, empathie en vernieuwend denken

Wat levert ontwikkeladvies voor zzp’ers op?

Afgelopen maanden hebben 22.000 mensen in heel Nederland gebruik gemaakt van een gratis ontwikkeladvies bij een erkend loopbaanadviseur. Het ontwikkeladvies is er ook voor zzp’ers! Het kan zelfstandige professionals helpen om na te denken over hun toekomst. Dat was altijd al belangrijk, maar in deze crisistijd is het een noodzaak geworden.
Wil jij net als de ondernemers die je voorgingen gebruik maken van een gratis ontwikkeladvies?
Dat kan! Met ingang van 1 december 2020 kun je weer starten. Er geldt op=op. Dus meld je alvast aan.

Check de site van Noloc.nl voor een gekwalificeerde loopbaanadviseur.

KVK Corona regelingencheck

Op basis van een paar vragen, krijg je inzicht in de (fiscale) regelingen die mogelijk op jouw bedrijf van toepassing zijn. Het is een snelle check die leidt naar de voor jou belangrijkste regelingen. Niet alle regelingen zijn opgenomen en er blijven uitzonderingen.

Doe de regelingencheck. lees meer

KVK - regelingencheck

Studenten Topklas ondernemen

De vierdejaars studenten uit de Topklas Ondernemen van HAS Hogeschool nemen op dit moment in drie groepen deel aan het Start-up Booster programma. Daarbij worden zij begeleid door een business coach van OndernemersLift+ en een docent. In de Topklas werken de ondernemende studenten aan hun eigen businessplan, waarna zij in de tweede helft van het schooljaar kunnen afstuderen op hun eigen bedrijf. Drie studenten delen hun eerste ervaringen met het HAS Booster programma.

Sophie Horstink, Topklas Ondernemen: ‘Waardevolle toevoeging op de rest van de… lees meer