Voorwoord

Ondernemers zijn heel vaak creatief en weten bij tegenslag een andere koers te vinden. Maar die kansen zijn er niet altijd en zeker niet voor iedereen. Voor sommigen zijn de problemen in coronatijd echt te zwaar om het alleen te doen. Daarom helpen we waar het kan.Column Willem van den Brand

Afgelopen week had ik een onlineoverleg met het SOB (Samenwerkende Ondernemers Bernheze) en de wethouders Rien Wijdeven en Peter van Boekel. We evalueren, halen informatie op en kijken vooruit naar onder andere de ontwikkelingen van de bedrijventerreinen, bedrijfsbezoeken, het keurmerk Veilig Ondernemen op bedrijventerreinen en nut en noodzaak rond het maatschappelijk ondernemen.

Natuurlijk komt Covid-19 daarbij ter sprake en stellen we de vraag wat we kunnen doen voor onze ondernemers. Daarbij proberen we niemand over het hoofd te zien en is er aandacht voor grote en kleinere bedrijven. Deze keer was er extra aandacht voor zzp’ers in problemen. In Bernheze wonen en werken honderden zzp’ers (zelfstandige zonder personeel, een bijzondere doelgroep die het vaak heel bewust in hun eentje rooien. Wanneer hun dagelijkse werkzaamheden zijn weggevallen, kunnen we deze ondernemers doorverwijzen naar onze partners voor begeleiding. Met het Werkgevers Servicepunt (WSP) kun je contact opnemen voor vragen over alle ondernemersvragen en met de vraag om te sparren over wat er nog wél kan. Ook ondersteunt de gemeente het netwerkevent ‘ZZP Boost’ waar zzp’ers in contact komen met elkaar en kennis op kunnen doen in (online) workshops. Daarnaast ondersteunt de gemeente ook het initiatief ‘Starters Succes Oss Bernheze’ dat coaches inzet om zzp’ers en startende ondernemers te begeleiden. Het is belangrijk dat je tijdig kunt schakelen naar een ander spoor of versnelling. Doe dat op tijd!

Heb je vragen of wil je sparren? Neem dan contact met me op! Alvast bedankt voor het invullen van de enquête voor ondernemers met als doel Bernheze de ondernemers vriendelijkste gemeente te laten worden.

Gegroet,
Willem van den Brand bedrijfscontactfunctionaris gemeente Bernheze
w.vanden.brand@bernheze.org

Column Willem van den Brand

Starters Succes Oss Bernheze: ‘ OnlineBites & Business’…

Starters Succes Oss Bernheze is het grootste overkoepelende startersinitiatief in de gemeenten Bernheze en Oss, waarbij marktpartijen hun krachten bundelen. Starters Succes is er voor startende ondernemers en ondernemers die al wat langer geleden zijn begonnen (< 5jaar) die support kunnen gebruiken bij de groei en professionalisering van hun onderneming. Ben jij zo’n ondernemer? Neem dan contact op met Starters Succes.

Tevens staan op de website alle uitnodigingen van de bijeenkomsten die we binnenkort organiseren.
10 december: Online bites & busines ‘Commercieel succesvol in coronatijd’ 
21 december: Online bites & business ‘Omgaan met veranderingen’
14 januari: Ondernemersbezoek (mits de coronamaatregelen dit toelaten)
18 januari: Bites & Business (onderwerp volgt)
27 januari: Kennisontbijt: ‘Netwerken’….

Corona spreekuur en ondernemersondersteuning

Als gemeente hebben we de handen ineengeslagen met de Ondernemersverenigingen van Bernheze en het plan opgepakt om de ondernemers een hart onder de riem te steken. Met deze maandelijkse pagina leren de ondernemers van Bernheze de ondernemersverenigingen uit hun kern kennen. Ook laten we de inwoners van Bernheze zien dat er veel innoverende, inspirerende ondernemers in onze gemeente werken aan hun bedrijf…

Geef je kerstsurprise of kerstpakket een Lokale touch!

BERNHEZE – STOP! Maak je kerstsurprise of de kerstpakketten voor je personeel en/of je klanten nog niet dicht, want er mag nog wat bij! Een waardebon van Ben Loyaal, Koop Lokaal waarmee je niet alleen je werknemers en/of klanten verrast, maar waar je ook zeker de lokale ondernemer een groot plezier mee doet!

Een kerstpakket is altijd een mooi gebaar dat je naar je medewerkers of klanten doet maar… je maakt het natuurlijk nog mooier door hen de mogelijkheid te geven om ook de lokale ondernemer een hart onder de riem te steken! Deze heeft nu het ‘hart’ nodig!

Tip! Maak de kerstsurprise of het kerstpakket nog persoonlijker door een mooie kerstgedachte toe te voegen. Voor de medewerkers een bedrijfsboodschap erbij maakt het allemaal nog leuker!

Doe de cadeaubon in een mooie verpakking, een zogenaamd gondeldoosje, en kom dit jaar extra origineel voor de dag!

Liggen ook jouw producten in het voorjaar van 2021 op het schap in het centrum van Oss?

Centrum Management Oss (CMO), Deelgenoten Oss en de Maasmeanders werken al een tijdje samen aan een plan om in het centrum van Oss een bijzonder plan voor een Streekwinkel. Het concept van deze streekwinkel is eenvoudig, uniek en veelzijdig. U kunt als ondernemer uw producten hier te koop aanbieden aan tienduizenden potentiële klanten die wekelijks het centrum van Oss bezoeken.

Wij kunnen ons voorstellen dat u nieuwsgierig bent geworden!
Op maandag 7 december 2020 hebben wij daarom het beoogde pand de hele dag exclusief voor u geopend. Aan de Kruisstraat 18 bieden wij u de mogelijkheid  een eerste indruk te krijgen en met ons mee te denken. De initiatiefnemers zijn de hele dag aanwezig om tekst en uitleg te geven over dit unieke concept. Tussen 10.00 en 20.00 uur kunt u binnenlopen om een eerste indruk te krijgen. Om 11.00 uur, om 15.00 uur en om 19.00 uur wordt een gedetailleerdere presentatie gegeven.

Wij willen u de unieke kans geven om als één van de eerste ondernemers aan te haken en willen daarom met een beperkt gezelschap ondernemers graag in overleg om te horen op welke wijze het concept ook voor u als ondernemers kansrijk is. Uw aanwezigheid en met hoeveel personen kunt u aangeven via e-mail: wim.hoezen@maasmeanders.nl
Mocht u wel interesse hebben, maar ….