Voorwoord

Mijn eerste half jaar als contactfunctionaris

In de eerste maanden in de functie van bedrijfscontactfunctionaris voor de gemeente Bernheze heb ik veel ondernemers ontmoet.
Snel daarna veranderde de wereld totaal door corona. Ik krijg nu regelmatig telefoontjes van ondernemers die hun kansen voor de toekomst volledig zien verdwijnen, terwijl zij daar jaren hard voor gewerkt hebben. Gelukkig kan ik hen een helpende hand bieden door hen in gesprek te brengen met een juiste collega of iemand anders uit mijn netwerk in Bernheze.

Ik wil ook aangeven dat als u als ondernemer in de problemen zit en behoefte hebt aan ‘een luisterend oor’,  ONS welzijn er is voor u. U kunt bij ONS welzijn terecht voor psychologische en sociale hulp. U kunt hiervoor contact opnemen via 088-3742525.

Op dit moment ben ik langzaam weer gestart met ondernemers te bezoeken. Ik verbaas me oprecht over de creativiteit die ik zie en de houding om te denken in nieuwe kansen. Veel ondernemers gaan gewoon weer aan de slag!

De komende tijd zullen we nog voor veel uitdagingen komen te staan. Ik wil u graag helpen waar mogelijk. Heeft u vragen of ideeën? Neem dan vooral contact met me op, dan gaan we samen aan de slag.

Met een positieve groet,

Willem van den Brand bedrijfscontactfunctionaris gemeente Bernheze
w.vanden.brand@bernheze.org

Willem Van Den Brand bedrijfsfunctionaris Gemeente Bernheze
Welkom in Bernheze -horecasticker

Coronavirus: informatie voor ondernemers en zzp’ers

Ondanks een aantal versoepelingen van de lockdown hebben veel ondernemers het nog steeds zwaar met de maatregelen rondom het coronavirus. Gelukkig is er nog steeds landelijke steun voor ondernemers die het moeilijk hebben. Ook de gemeente Bernheze heeft maatregelen getroffen zoals verlengen betalingstermijnen, volledige kwijtschelding huur terrassen en verruiming van terrassen voor horeca. Verder zijn er verschillende acties die wij ondersteunen zoals de actie ‘Ben loyaal, koop lokaal’ en het initiatief om een tafelkaartje voor onze horecaondernemers te ontwikkelen … lees meer

Enquête MKB vriendelijkste gemeente 2020

Doe mee aan de enquête MKB-vriendelijkste gemeente 2020 en help ons de dienstverlening aan u te verbeteren!

Ondernemers zijn belangrijk voor Bernheze. Wij waarderen de ondernemers en de investeringen die zij doen voor hun bedrijven en voor de inwoners van onze gemeente. Wij willen onze ondernemers stimuleren en koesteren. Ons vestigingsklimaat, onze bereikbaarheid en de dienstverlening aan ondernemers hebben voortdurend onze aandacht.

Maar hoe ervaart u als ondernemer dat? Bent u tevreden over onze inspanningen? Wat kunnen wij concreet doen of verbeteren?
Laat het ons weten door mee te doen aan de MKB peiling 2020. Het onderzoek is digitaal: u vult een online vragenlijst in. Binnenkort ontvangt u per brief een uitnodiging om mee te doen.

Ontwikkeling beleidsnota Economische Zaken: hoever zijn we?

De gemeente Bernheze is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe beleidsnota Economische Zaken. De huidige nota loopt dit jaar af en er is behoefte aan een nieuw, eigentijds economisch beleid voor Bernheze. Een nota met als doel een vitale duurzame economie en arbeidsmarkt voor alle ondernemers en inwoners van Bernheze.
De startnotitie van deze nieuwe beleidsnota Economische Zaken is op 21 januari in het college behandeld en werd vervolgens op 17 februari in de raadscommissie Bestuur en Strategie besproken. We hebben groen licht gekregen om door te gaan.

In navolging van de startnotitie, die het proces en de planning beschrijft, wordt nu de Bouwstenen Notitie ontwikkeld. Hiervoor zijn we nu bezig met verschillende analyses en gesprekken. Doordat de Coronacrisis veel aandacht heeft gevraagd van het team Economie heeft het proces enige vertraging opgelopen, maar we verwachten de Bouwstenen Notitie in juni/juli af te kunnen ronden.

Ook gaan we in deze periode gesprekken inplannen met de externe stakeholders, waaronder de ZLTO, KHN en SOB, om onze ervaringen te delen, de kansen in kaart te brengen en prioriteiten te kunnen stellen

Bedrijfskavels Retsel II Heeswijk-Dinther te koop

In het plan Retsel in Heeswijk-Dinther verkoopt de gemeente een aantal bedrijfskavels. De kavels zijn flexibel in te delen, er kunnen er naar verwachting maximaal acht worden gerealiseerd. Inschrijven kan van 18 juni 2020 tot en met 9 juli 2020. Meer informatie over voorwaarden, prijs, procedure staat op onze website: … lees meer

Gemeente Retsel

Innovatieve ondernemer

Wat als alles tegenzit? Als zaken niet gaan zoals je bedacht had omdat er een crisis uitbreekt of je klanten ineens wegblijven? Ondernemer Dennis Hurkmans uit Loosbroek geeft ons een schitterend voorbeeld van doorzetten en aanpassen in lastige tijden.
Zijn bedrijf De Heische Hoeve heeft al vele crisissituaties doorstaan. Allereerst zorgde de varkenspest voor een grote financiële strop. En er kwamen meer uitdagingen in de loop der jaren. Toch wist Dennis Hurkmans met anders denken, nieuwe initiatieven én creatief zijn door te zetten. Steeds wist hij succesvol te zijn, niet altijd via de geplande weg, maar wel spectaculair. Kijk mee hoe hij nooit de moed verliest en zijn bedrijf steeds opnieuw uitvindt.