Beste ondernemer,

Het Corona-virus heeft ons in zijn greep. Niemand had kunnen vermoeden dat de effecten ervan zo ingrijpend zouden zijn. In onze gemeente zijn zieken en doden te betreuren, misschien zelfs in uw eigen omgeving, en dat is vreselijk. Maar ook de economische schade is enorm. Er zijn drastische maar noodzakelijke maatregelen getroffen waardoor uw bedrijf moest sluiten. Of u ondervindt als zzp’er of organisatie indirect de nadelige gevolgen, bijvoorbeeld omdat alle evenementen zijn afgelast, veel dienstverlening is stilgezet en consumenten minder geld uitgeven. Ik kan me voorstellen dat dat heel veel kopzorgen geeft. Zorgen over hoe u uw bedrijf draaiende houdt, personeel, de huur en facturen kunt blijven betalen etc. Gelukkig is er landelijke steun voor ondernemers die het moeilijk hebben. Ook de gemeente Bernheze heeft maatregelen getroffen en werkt met de ondernemingsverenigingen aan plannen. Als we samen de schouders eronder zetten, komen we deze crisis te boven.

Ik wens u namens het gemeentebestuur veel sterkte.

Marieke Moorman
Burgemeester

Corona-update

Ben loyaal koop lokaal

De gemeente volgt de richtlijnen van het RIVM en de Veiligheidsregio bij de aanpak van het coronavirus. De situatie en de afgekondigde maatregelen veranderen steeds. Lees de laatste updates over het coronavirus.

Wij zijn trots op een fiks aantal ondernemers die de handen ineen hebben geslagen om, samen met de ondernemersverenigingen,  een actie te starten om (online) lokaal winkelen te promoten. Als gemeente ondersteunen wij deze actie financieel en door de inzet van onze bedrijfscontactfunctionaris Willem van den Brand. Meedoen met deze actie? Meld je aan via info@benloyaalkooplokaal.nl