Voorwoord

Kansen benutten

Column Willem van den Brand

De coronacrisis houdt aan en de stip aan de horizon is helaas nog niet in beeld. Als gemeente doen we alles wat in onze mogelijkheden ligt om die stip scherper te krijgen en tot die tijd verlichting te bieden waar dat kan.

Met onze Online talkshow ’Ondernemen in coronatijd’ hebben we zoveel mogelijk tips en adviezen gegeven. Ik realiseer me dat er niet voor iedereen een oplossing is en dat het voor een aantal ondermens in onze gemeente loeizwaar is.

Door steunmaatregelen van het Rijk zijn de economische effecten van corona voor een deel opgevangen, maar voor vele ondernemers in enkele sectoren is de economische schade en maatschappelijke impact ongekend groot. Dat maakt dat het actief economisch beleid door de gemeente belangrijk is en blijft. Uitgangspunt is om samen een visie te ontwikkelen, om zo kansen te benutten en de doelstellingen te versterken. Daarvoor hebben we meerdere gesprekken gevoerd met een groot aantal belanghebbenden en partners binnen de gemeente en in het werkgebied omdat we een breed draagvlak willen. Economisch beleid is immers alleen succesvol als alle partijen – intern en extern – zich er sterk voor maken. Voor mij is het een uitdaging en een vanzelfsprekendheid om elkaar op te zoeken, te vinden en aan de slag te gaan.

Groet,

Willem van de Brand
Bedrijfscontactfunctionaris gemeente Bernheze
w.vanden.brand@bernheze.org

Monique: Herneem de regie over je leven!

LOOSBROEK – Erg helder is de praktijk van energetisch therapeut Monique Kanters, getrouwd en moeder van drie kinderen. Na twintig jaar werkzaam te zijn geweest als activiteitenbegeleidster, is deze Loosbroekse onderneemster in 2011 begonnen aan de opleiding paranormale therapie. Deze opleiding heeft Monique in 2015 succesvol afgerond waarna ze besloot haar eigen praktijk Erg helder te starten. Monique is lid van een beroepsvereniging zodat cliënten de kosten – afhankelijk van hun polis – kunnen declareren bij hun zorgverzekering.

Monique: “Energetisch therapie is een heel natuurlijke manier van behandelen en kan helpen bij stress gerelateerde problematiek, maar ook bij fysieke klachten of bij herstellen na bijvoorbeeld een operatie. Wist je ook dat energetische therapie je ook ondersteunt bij levensfaseproblematiek, zingevingvragen en angst gerelateerde klachten?
Bij energetisch therapie wordt holistisch naar een klacht gekeken. De therapeut kijkt niet alleen naar de specifieke klacht, maar naar de hele persoon. Monique: “Een pijnklacht kan bijvoorbeeld een lichamelijke oorzaak hebben, maar ook het gevolg zijn van spanning, emoties, je lat te hoog leggen, piekeren en familieproblemen. Ik probeer een bewustzijnsverandering bij mijn cliënt op gang te brengen zodat hij terug in zijn kracht komt te staan en de regie (her)neemt over zijn eigen leven.”

Monique is nu drie jaar lid van Loosbroeks Ondernemersbelang, vooral om meer contacten te leggen met collega-ondernemers. Ze geeft aan het jammer te vinden dat dit door alle maatregelen nu niet lukt. Maar ze heeft niet stilgezeten. “De nieuwe website van Erg Helder is klaar, daar kun je al naar gaan kijken”, besluit Monique trots.

Mike: “Bewegen voor heel Bernheze en daarbuiten.”

HEESWIJK-DINTHER – Mike Bosch is mede-eigenaar van MTC-Bernheze in Heeswijk-Dinther. Gevestigd aan de Raadhuisplaza is dit het adres voor fysiotherapie, fitness, groepslessen, beweegprogramma’s, fitkids en spinning. De fysiotherapeut en oprichter van MTC vertelt over nu en noodzaak: “Het is investeren in jezelf. Bij MTC staat werken aan je gezondheid centraal. We bestaan ruim achttien jaar en zetten nog steeds sportieve en professionele stappen vooruit. Daarom zetten we op onze nieuwe locatie nog meer in op ‘personal training’ om één op één te werken aan fitheid en kracht. Daarnaast bieden we meer sportmassages door professionals aan. Bijzonder is ook een speciale nieuwe ruimte voor kinderfysiotherapie. We investeren daarmee nadrukkelijk in gezondheid in de volle breedte. We hebben volop ruimte voor onze fysiotherapeuten, alles is gelijkvloers en helemaal van deze tijd. Natuurlijk met warmtepomp, energiezuinig en duurzaam. Klaar en up-to-date voor heel Bernheze en daarbuiten. Voor onze nieuwe loot ‘Oncofy’ (fysiotherapie voor mensen met kanker) hebben we zelfs een belangrijke regionale functie.”

Professioneel begeleiding
MTC-Bernheze telt nu elf vaste medewerkers; vier fysiotherapeuten, een interieurverzorgster en zes fitnessbegeleiders. “Qua trainingsfaciliteiten, ervaring en deskundigheid zijn we een belangrijke speler in Bernheze,” gaat Mike verder. “Ons nieuwe centrum voldoet aan alle eisen ten aanzien van kwaliteit, flexibiliteit, hygiëne, bereikbaarheid en gezelligheid. Daarbij is het team van MTC Bernheze een enthousiaste groep mensen met hart voor de zaak. Dat was al zo, en dat wordt nog beter. We hebben met de verhuizing echt een kwaliteitslag gemaakt met het oog op de toekomst. Dat vraagt om een optimale begeleiding en professionaliteit. Ons nieuwe onderkomen is niet opvallend veel groter, wel veel functioneler. Daardoor hebben we nog meer te bieden voor iedereen die in zijn of haar gezondheid wil investeren. Beweging is en blijft belangrijk vooral in deze tijd. Daarom hebben we een beweegroute uitgezet waar iedereen aan mee kan doen. De route loopt door het mooie buitengebied van Heeswijk-Dinther langs De Kilsdonkse Molen. De route kan zowel wandelend, fietsend als hardlopend worden afgelegd. Onderweg kunnen een zestal oefeningen worden gedaan. Speciaal voor de 55-plussers bieden we tijdens de lockdown iedere week online een nieuwe workout om thuis voldoende te bewegen.” Meer info www.mtc-bernheze.nl

Raadhuisplaza 2-4
Heeswijk-Dinther
(Fitness) 0413-22 8421
(Fysiotherapie) 0413-228509
info@mtc-bernheze.nl

Tekst: Mathieu Bosch, Arttekst

Loosbroeksondernemersbelang