Voorwoord

Online talkshow ’Ondernemen in coronatijd’

Afgelopen week liep ik door de winkelstraten van Bernheze. Ik zag stralende etalages met hier en daar nog een glimmende kerstbal. Wetende dat achter deze etalages mensen eigenaar zijn en soms niet meer weten wat ze moeten. De nieuwe voorjaarscollectie komt er aan en de kerst- en wintervoorraad hangt er nog. En de stip op de horizon is nog steeds niet in beeld. Voor vele ondernemers is dat bijna ondraaglijk. Juist in deze moeilijke tijd stellen we alles in het werk om toch contact te houden en juist nu te blijven informeren over de mogelijkheden en te helpen waar het kan.
Daarom organiseren we op donderdag 4 februari van 19.00 tot 20.00 uur, live voor alle ondernemers van Bernheze, een informatief online praatprogramma over ondernemen in coronatijd. We delen kennis, kunde en ervaring over het corona steun- en herstelpakket. Wethouder Rien Wijdeven en Chris-Stan van Daal van Van Soest en Partners praten over de financiële regelingen van de gemeente, belastingmaatregelen en de financiële regelingen en het sociaal pakket van de Rijksoverheid. Marijke Blanken van SchuldHulpMaatje en de Rabobank spreken over de financiële veerkracht van ondernemers en geven tips over hoe om te gaan met schulden, wat je moet doen als de regelingen in de toekomst stoppen. Tot slot spreken Jasper van Wordragen van Ondernemerslift+, Starters Succes en ZZP Boost en Annelies Aarts van Medi Spa Annelies over ondernemersveerkracht, het omgaan met persoonlijke tegenslag en het roer omgooien.

Wil je de talkshow live volgen? Meld je dan snel aan door een mail te sturen naar bedrijven@bernheze.org. Bij de bevestiging van je deelname ontvang je een link naar de onlineomgeving waar je het praatprogramma kunt volgen.

Groet,

Willem van de Brand
Bedrijfscontactfunctionaris gemeente Bernheze
w.vanden.brand@bernheze.org

Column Willem van den Brand

Berkel Prefab

‘Korte lijntjes en snel schakelen’

HEESCH – Prefab BV is een timmerfabriek aan de Vinkelsestraat in Heesch met als specialiteit het vervaardigen van houtskeletbouwelementen. “We werken al jaren voor landelijke spelers maar ook voor regionale aannemers,” weet eigenaar Koen Berkel (41) die het bedrijf negentien jaar geleden oprichtte. “Dat begon met timmerwerk en ging via bouw naar prefab. Er werken nu twintig mensen en we groeien nog steeds.” De afgelopen jaren is het machinepark van Berkel Prefab volledig geautomatiseerd en gemoderniseerd. Mede door een volautomatische afkortstraat, platenzaag en schietbrug kunnen we een scherpe aanbieding doen waarbij de kwaliteit gewaarborgd is, waarmee nu al wordt voldaan toekomstige kwaliteitsnormen,” vertelt Koen. “Of het nu gaat om prefab kapelementen, gevelelementen, dakkapellen, chalets, mantelzorgwoningen of bergingen, een goede prijs-kwaliteit verhouding staat altijd voorop. Als het om houtskeletbouw gaat zijn wij een innovatieve en oplossingsgerichte partij. Daarbij maakt het niet uit of het om één uniek element gaat of een seriematige project.”

Altijd kwaliteit
Het bedrijf heeft een ruime ervaring in projecten van gevels en daken van 50m2 tot 7.000m2, maar ook van meer complexe projecten zoals een gelamineerde constructie of een hele bovenverdieping die in één dag turn-key geplaatst moet worden. Het ingenieurshart gaat pas echt sneller kloppen als er technische uitdagingen te overbruggen zijn.Koen: “Met ons team zoeken we oplossingen voor elk bouwprobleem en voeren dat duurzaam uit. Aan nee-verkopen doen we niet. Door korte lijntjes zijn we in staat flexibel in te spelen op de vraag van onze opdrachtgevers waardoor we snel kunnen schakelen. Zo luidt ons motto: Meej wá gemakt.” Berkel Prefab ontwikkelt zich verder door richting modulair produceren. “Hierdoor halen we nog meer werkzaamheden van de bouwplaats naar de fabriek en maken de werkzaamheden meer divers en uitdagender voor onze mensen én onze toekomstige collega’s die onderdeel willen zijn van deze ontwikkeling. Waar een wil is, is een weg, zo werken we. Juist nu. Blijf creatief, blijf ondernemen. Er zijn heel veel beperkingen, maar ook weer kansen. Soms vraagt dat om een koerswijziging, maar stilstaan is geen optie als je echt wilt ondernemen.”

www.berkelprefab.nl

Denise: ‘Het is belangrijk dat de klant zich op zijn gemak voelt bij mij’

VORSTENBOSCH – Wat als hobby begon, door de nagels te lakken van vriendinnen, groeide uit tot een professionele salon. Heel veel oefenen én uiteraard het volgen van trainingen maakten Denise de Laat tot een all-round nagelstyliste. Très Chic heet haar bedrijf waar je niet alleen terecht kunt voor nagelstyling, maar ook online is het bedrijf te vinden met een overzichtelijke webshop.

In januari 2020 werd de combinatie werken voor een werkgever en als ondernemer te druk. Twee maanden voor de corona-maatregelen zijn intrede deed. Denise: “Deze maand is mijn nieuwe website online gegaan, echt onmisbaar in zo’n tijd als deze en is echt supermooi geworden met een webshop erin, met alle producten die verkrijgbaar zijn. Van een parfumlijn, make-up, nagellak, treatments voor de nagels, tasjes en sierraden. Ook zorgt het voor wat positiviteit, waarbij ik toch bezig kan zijn met mijn bedrijf, nu we onze klanten niet mogen ontvangen.”
De sfeervolle salon is gevestigd aan huis, laagdrempelig voor klanten en hierdoor zit Denise niet vast aan winkeltijden.

Die tevredenheid van klanten komt volgens Denise ook door het persoonlijke contact dat zij met hen heeft. Denise legt haar ziel en zaligheid in het verzorgen en mooi maken van anderen. Nu ze in Vorstenbosch woont leert ze hier ook graag haar collega’s kennen en is daarom lid geworden van Ondernemend Vorstenbosch; ze vind het als ondernemer belangrijk om te weten wat er speelt in het dorp.

Mijn nieuwe website is online gegaan, echt onmisbaar in zo’n tijd als deze.

De Helling 1
5476KD Vorstenbosch
www.treschicvorstenbosch.nl
06-46598267 (Bezoek enkel op afspraak)

Loosbroeksondernemersbelang