Voorwoord

Webinar Bernheze ondernemers steunen met kennis elkaar

Column Willem van den Brand

De donkere dagen waren zelden zo donker. Het land is op slot. Prettige feestdagen staan in een ander licht. Na de horeca zijn nu ook heel veel winkels letterlijk dicht en tal van bedrijven hebben het loodzwaar. De onzekerheid neemt toe. Dat vraagt om hulp en als gemeenten steunen we waar mogelijk. Juist in onzekere tijden is het van belang om samen te werken. Want iedere ondernemer heeft zijn eigen vragen, ideeën, kennis en aanpak. Maar ondernemers hebben vaak mogelijk ook oplossingen om weer wat licht te zien. Daarom ben ik…

Garage van der Pas

“Pas als zij tevreden zijn, zijn wij het ook!”

VORSTENBOSCH – Ondernemen is de handen uit de mouwen steken. Van een eigen koers dromen en werken in en voor een bedrijf dat energie heeft. Het product moet goed zijn, maar het is de persoon die centraal staat bij het ondernemen. Het is hij of zij met zijn of haar talenten, troeven, sterke en zwakke punten die de aspecten van de onderneming zal invullen. Bij garagebedrijf Van der Pas in Vorstenbosch is dat niet anders. “Uiteindelijk gaat het altijd om een goede prijs en kwaliteit, en daar staan wij voor,” weet Geert van der Pas (30). Bijna tien jaar zit hij samen met zijn ouders Siebert en Anja in een VOF van het garagebedrijf aan de Broekkant 1, opgericht in 1986. “Samen met mijn ouders, twee monteurs en een schadehersteller doen we er elke dag opnieuw alles aan om garant te staan voor een optimale service en klantvriendelijkheid. Eigenlijk is de wens van de klant ook meteen onze visie en werkwijze. Pas als zij tevreden zijn, zijn wij het ook.”

Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de wat luxere gezinsauto met betrouwbare merken als Ford, Volvo en Audi. “Onze kracht zit ‘m in de korte lijntjes. We zijn kleinschalig. Voor de verkoop, onderhoud of reparatie krijgt de klant dezelfde persoon aan de lijn. Vertrouwde gezichten, dat werkt. Natuurlijk hebben we veel klanten in Vorstenbosch, maar zeker voor onderhoud werken we voor klanten uit de hele regio. De verkoop gaat landelijk en veel via internet. Met corona is de showroom gesloten, de reparatie gaat wel door net als de verkopen via internet. Daar hebben we nadrukkelijk in geïnvesteerd. Klanten kunnen online een goed beeld van ons aanbod krijgen. Dat is ook mijn tip aan andere ondernemers. Blijf vernieuwen. Stilstaan schiet niet op. En ik weet het, dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar blijf het proberen. Alleen door het verschil te maken blijf je opvallen.”

www.garagevanderpas.nl

Garage van der Pas

Eddy Hermes van Hermes Koffie

‘Aanpassen, doorpakken en doorgaan’

HEESCH – Na ruim zes jaar ervaring op te hebben gedaan in diverse commerciële functies in de facilitaire branche, heeft Eddy Hermes begin dit jaar de grote stap gewaagd om voor zichzelf te beginnen. Hermes Koffie is een regionale facilitaire groothandel, die zich met name richt op alles wat binnen bedrijven met koffie te maken heeft. “Maar naast het leveren van koffie-artikelen en het onderhoud aan koffiemachines, bieden we natuurlijk een uitgebreid pakket aan overige facilitaire zaken. Zo kun je ook voor schoonmaakartikelen en toilethygiëne bij ons terecht”, vertelt Eddy enthousiast.

Enkele maanden nadat Eddy zijn mooie onderneming startte, gooide corona plots roet in het eten. “Het is nu een jaar geleden dat ik voor mezelf aan de slag ben gegaan en dit jaar is natuurlijk wel wat anders verlopen dan gepland. Maar toch heb ik al een mooie basis weten te leggen dit jaar en de afgelopen maanden merk ik dat de mensen toch weer afspraken maken. Zo is er weer meer vraag naar de koffiemachines en alles gaat natuurlijk coronaproof”, zegt Eddy.
Gelukkig zijn er diverse regionale ondernemers die hij heeft mogen helpen om de facilitaire zaken opnieuw in te regelen. “Mijn ervaring is dat door nét die ene stap extra te zetten, dit jarenlange relaties kunnen gaan worden. En het mooie van onze producten is dat ze overal gebruikt worden, dus ieder willekeurig bedrijf is voor ons een potentiële klant!”

Wil je weten wat Hermes Koffie voor jouw bedrijf kan betekenen? Eddy komt graag op gepaste afstand bij je langs om samen met jou de mogelijkheden door te nemen!

Hermes Koffie, 5384 JV Heesch

Van der Heijden Nistelrode B.V. / puinbreken.nl

‘‘Daadkracht, flexibiliteit, maar vooral kwaliteit’’

NISTELRODE – Van der Heijden Nistelrode bestaat al sinds 1964 en is een echt familiebedrijf. De grondlegger was Martien van der Heijden, zijn zoon Toon is nog steeds werkzaam binnen de onderneming, maar laat de directie over aan zijn dochter Eefje en zoon Tijn.

“Ons team bestaat momenteel uit elf vaste personeelsleden,” vertelt Eefje. “Waar nodig vullen we dat aan met zzp’ers. Ons machinepark bestaat uit drie mobiele puinbrekers, zeven mobiele zeefmachines, zes shovels en vijf rupsgraafmachines. Wij breken landelijk meng-, betonpuin als asfalt op zowel slooplocaties als vergunde breeklocaties. Denk hierbij aan de stallen in de agrarische sector maar ook aan het Bernhoven Ziekenhuis in Veghel. Na het breken van de puin, is het een nieuwe bouwstof geworden, granulaat genaamd. Dat kan worden gebruikt als fundering bij de nieuwbouw op de locatie waar het ook gebroken is of als onderlaag voor nieuwe wegen. Een andere toepassing voor betongranulaat is het gebruiken voor de productie van nieuw beton. Hiervoor dient het beton wel helemaal schoon te zijn. Om dit te realiseren hebben wij zelf een wasinstallatie gebouwd.”

Kwaliteit tot de laatste korrel
Het Nistelrodese bedrijf voert ook zeefwerkzaamheden uit. Denk hierbij aan het uitzeven van grond waar puin in zit, zodat deze twee producten daarna separaat verder verwerkt kunnen worden. Maar ook aan het zeven van ijzererts in diverse fracties voor de productie van staal. “Onze opdrachtgevers zijn boeren, kleine sloopaannemers, maar ook grote sloopbedrijven en grote aannemers. Zowel breekwerkzaamheden als zeefwerkzaamheden voeren wij uit met ‘Kwaliteit tot de laatste korrel’. Dat doen we door mee te denken met onze opdrachtgevers en vooral nakomen wat je afspreekt. Wij zijn flexibel en kunnen snel schakelen. Wij denken vooral met ons gezond (boeren)verstand. Onze tip? Doe geen gekke dingen, investeer niet in nieuwe machines als je er nog geen werk voor hebt. Blijf praten met je werknemers én opdrachtgevers, zodat je weet wat er leeft en wat je voor hen kunt betekenen.”

Loosbroeksondernemersbelang