Voorwoord

Voorwoord

Bernhezer ondernemers helpen bewoners van zorgondernemers!

Twee keer per jaar heb ik een (online) overleg met de zorgondernemers van Bernheze. Insteek van dit overleg is om alle ondernemers in Bernheze te laten zien dat succesvol ondernemen prima samengaat met mensen die een extra steuntje in de rug nodig hebben. In dit overleg geven we elkaar graag tips en adviezen. Samenwerken en samen aan tafel loont. We horen regelmatig: ‘O,doe jij dat zo? Als ik dát geweten had’.

Voorbeeld? Een 21-jarige bewoner met autisme heeft geen recht op een Wajong-uitkering en krijgt geen huurtoeslag. Hij komt wonen bij Driestroomhuis Met Elkaar (Abdijstaete) in Heeswijk-Dinther. Hij wilde graag werken voor de kost, zijn droom was werken in de Horeca, maar het lukte maar niet om een passende baan te vinden. Tot hij zorgondernemer Maarten Lucius om hulp vroeg. Maarten gooide een balletje op bij Jeroen van de Broek van de Toren in Heeswijk-Dinther. Die had wel klusjes voor hem. Met uitkering van de gemeente is hij gestart met schoonmaakwerk en dat ging steeds beter. Hij wilde verder en is bij IBN in de schoonmaak gestart. Zo groeide hij door en nu heeft hij zijn vaste droombaan in de horeca bij de Noordkade in Veghel. De moraal van dit verhaal is dat jong talent bij onze eigen ondernemers in Bernheze een grote bijdrage kunnen geven aan de maatschappij. Door deze mensen een werkplek te bieden, kom je samen een stuk verder en maakt je trots!

Als gemeente willen we zoveel mogelijk bedrijven stimuleren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. Doel is dat meer mensen een plek te geven op de reguliere arbeidsmarkt. Tegelijk faciliteren we lokale bedrijven om mensen in dienst te nemen die kunnen werken maar wat ondersteuning nodig hebben. Denk daarbij aan loonkostensubsidie en jobcoaching. Voor mij betekent dat, dat ik voortdurend een antenne uit heb staan om werkgevers die hier open voor staan te informeren en te koppelen aan ons Werkgeversservicepunt (WSP).
Geeft je dit ideeën? Benader mij of neem contact op met ons WSP NOB.

Gegroet,
Willem

Victor Eduard Nico

Voor veel ondernemers is het HR-werk in het bedrijf een uitdaging. Voor Sjackie van de Ven van Victor Eduard Nico is dit gesneden koek. Als ervaren allround HR-specialist en HBO en universitair geschoold, werkt ze ruim vijftien jaar bij allerlei bedrijven, van klein tot groot en bedrijven met weinig tot een paar honderd medewerkers, in de MKB-sector.

Sjackie is geboren in Heeswijk-Dinther en onderneemt alweer vijftien jaar. Tijdens een lezing van Tony Chocolonely vorig jaar, georganiseerd door Ondernemersbelang HD, viel het Sjackie op hoeveel ondernemers ze kende en ze besloot lid te worden van de ondernemersvereniging. Sjackie: “Door meer verbindingen te leggen kun je elkaar lokaal en regionaal versterken. Lokaal, maar ik ben ook lid van een regionaal netwerk in Oss, Triple O, om dezelfde reden.”

Ze is gewend te schakelen en mee te bewegen met ondernemende directeuren inclusief hun kansen en uitdagingen. “Mijn insteek is een win-win-situatie creëren, ook in moeilijke omstandigheden. Dit doe ik bijvoorbeeld door de belangen van verschillende betrokkenen vanaf het begin mee te nemen in een ontwerp/voorstel. Dit zorgt voor meer draagvlak en minder gedoe”, zegt Sjackie.

Sjackie: “Projecten leiden en projectmatig werken is voor mij een tweede natuur waarbij ik vanzelfsprekend stuur op geld, tijd en kwaliteit.” Victor Eduard Nico garandeert naast minder gedoe ook meer werkplezier. “Een fijne werksfeer, persoonlijke ontwikkeling en een goede koppeling van de bedrijfsdoelen met het personeelsbeleid. Maar ook vragen op het gebied van disfunctioneren, werving, selectie, ziekte & verzuim, cao et cetera; ik help ondernemers graag snel, effectief en efficiënt. Met het personeelsbeleid op orde, zijn je medewerkers tevreden en heb jij weer tijd voor je klanten!”

www.victoreduardnico.nl

Ven17062020ZA051-bewerkt (1)

‘We doen er alles aan om aan ieders wensen te voldoen’

‘We doen er alles aan om aan ieders wensen te voldoen’

Van Roessel Techniek uit Loosbroek is al vele jaren een begrip op het gebied van plaatsing, reparatie en onderhoud van eibehandelingsmachines en drinkautomaten voor kalveren. “We werken voornamelijk in de agrarische sector, dat doen we bij bedrijven in Loosbroek maar vooral door het hele land met een stukje België en Duistland,” vertelt mede-eigenaar Erwin van den Oetelaar. “Mijn collega Brian van Roessel heeft het bedrijf gestart in 2007. Vier jaar later zijn we gaan samenwerken en nu hebben we drie mensen in vaste dienst. We zijn gericht op verkoop en vervolgens service en onderhoud, waarbij we 24/7 oproepbaar zijn. Onze kracht ligt bij de veelzijdigheid en kennis van machinemerken die wij kunnen voorzien van alle service,” vertelt hij.

Van Roessel Techniek levert nieuwe of gebruikte machines en kan door jarenlange ervaring ook een deskundig advies geven over de machine die het beste past bij de onderneming. Daarbij leveren ze maatwerk. “Soms volstaat een kleine compacte machine,” weet Erwin, “een andere keer is het wat grootschaliger met meer eisen. Steeds we doen er alles aan om aan ieders wensen te voldoen. Op onze website is altijd een voorraad van gebruikte machines te vinden. Uiteraard voorzien van onze garantie.”

Corona heeft nog niet veel invloed gehad op het werk van de ondernemers, al ligt de kalverhandel wat stil en daarmee ook de vraag naar drinkautomaten in die branche. “Dat is ook meteen ons voordeel: we hebben nog een tak. Dat is ook mijn advies aan andere ondernemers: wed niet teveel op één paard. Probeer waar mogelijk je breed te oriënteren, dan houd je altijd kansen wanneer het ergens even wat minder gaat.

https://vrtshop.nl

Tekst: Mathieu Bosch

Loosbroeksondernemersbelang