Voorwoord

Column Willem van den Brand: Aandacht voor zzp’ers in problemenColumn Willem van den Brand

Ondernemers zijn heel vaak creatief en weten bij tegenslag een andere koers te vinden. Maar die kansen zijn er niet altijd en zeker niet voor iedereen. Voor sommigen zijn de problemen in coronatijd echt te zwaar om het alleen te doen. Daarom helpen we waar het kan.

Afgelopen week had ik een onlineoverleg met het SOB (Samenwerkende Ondernemers Bernheze) en de wethouders Rien Wijdeven en Peter van Boekel. We evalueren, halen informatie op en kijken vooruit naar onder andere de ontwikkelingen van de bedrijventerreinen, bedrijfsbezoeken, het keurmerk Veilig Ondernemen op bedrijventerreinen en nut en noodzaak rond het maatschappelijk ondernemen.

Natuurlijk komt Covid-19 daarbij ter sprake en stellen we de vraag wat we kunnen doen voor onze ondernemers. Daarbij proberen we niemand over het hoofd te zien en is er aandacht voor grote en kleinere bedrijven. Deze keer was er extra aandacht voor zzp’ers in problemen. In Bernheze wonen en werken honderden zzp’ers (zelfstandige zonder personeel, een bijzondere doelgroep die het vaak heel bewust in hun eentje rooien. Wanneer hun dagelijkse werkzaamheden zijn weggevallen, kunnen we deze ondernemers doorverwijzen naar onze partners voor begeleiding. Met het Werkgevers Servicepunt (WSP) kun je contact opnemen voor vragen over alle ondernemersvragen en met de vraag om te sparren over wat er nog wél kan. Ook ondersteunt de gemeente het netwerkevent ‘ZZP Boost’ waar zzp’ers in contact komen met elkaar en kennis op kunnen doen in (online) workshops. Daarnaast ondersteunt de gemeente ook het initiatief ‘Starters Succes Oss Bernheze’ dat coaches inzet om zzp’ers en startende ondernemers te begeleiden. Het is belangrijk dat je tijdig kunt schakelen naar een ander spoor of versnelling. Doe dat op tijd!

Heb je vragen of wil je sparren? Neem dan contact met me op! Alvast bedankt voor het invullen van de enquête voor ondernemers met als doel Bernheze de ondernemers vriendelijkste gemeente te laten worden. Invullen kan nog tot 8 november.

Gegroet,
Willem

BBQ-restaurant Smook

“We doen ons uiterste best om er nog jarenlang te zijn want wij geven onze droom niet zomaar op!”

VORSTENBOSCH – De Vorstenbossche Mike van Heeswijk en zijn Erpse vrouw Linda leerden elkaar kennen bij Hutten en hadden beide de ambitie om voor zichzelf te beginnen. Toen zij vernamen dat café en zalencentrum De Schaapskooi, meer dan zestig jaar lang een begrip in Vorstenbosch, op slot dreigde te gaan, trokken zij de stoute schoenen aan en verbouwden het pand met hulp van familie en vrienden grondig, om op 6 juli 2018 met trots café en restaurant Smook te presenteren aan Vorstenbosch en omgeving.

Smook is een BBQ-restaurant, met culinaire BBQ-gerechten. Mike en Linda: “Onze gerechten worden met veel zorg bereid. We werken met keramische BBQ’s en een proQ reverse flow smoker, om die echte BBQ-smaak te krijgen. Het is dus echt slow cooking maar wel verfijnd, dus met gegrilde groenten op mooi opgemaakte borden. We hebben veel speciaalbieren in huis en bij elk gerecht kunnen we je precies vertellen welk speciaalbiertje daarbij past.
We werken met topproducten en willen die op een waardige manier presenteren. Voor culinaire gerechten, maar ook voor een lekker soepje,  sparerib of een heerlijk kippetje ben je bij ons aan het juiste adres. Smook is voor iedereen!”

Mike en Linda hopen nog lang door te gaan maar zeker in deze moeilijke tijd is het niet makkelijk om in de toekomst te kijken. “Maar we doen ons uiterste best om er nog jarenlang te zijn want wij geven onze droom niet zomaar op. We hopen iedereen in goede gezondheid snel weer in onze mooie zaak te kunnen ontvangen maar tot die tijd bezorgen we graag onze heerlijke maaltijden bij de mensen thuis.”

Mike en Linda BBQrestaurant

Michel: “Ondernemen is elke dag opnieuw Champions League

HEESCH – Michel van de Wetering is eigenaar van ‘FIETSplezier Michel van de Wetering’ in Heesch. Met veel plezier, energie en passie zet hij dagelijks zijn meer dan 30 jaar ervaring in voor al zijn klanten.

“Het is topsport,” vertelt Michel. “We spelen met ons hele team elke dag opnieuw Champions League om alles zo goed mogelijk te doen. De beste fietsen, het beste advies en de beste service. We moeten elke dag onze stinkende best doen, maar het resultaat mag er zijn. Corona en onze nieuwe winkel die we sinds een jaar hebben, leggen ons geen windeieren.”

“We doen wat extra’s,” weet de ondernemer. “Wanneer je je fiets bij ons laat repareren staat er een leenfiets klaar, zodat je toch kunt fietsen. Als je je fiets niet zelf kunt brengen, bieden wij gratis onze haal- en brengservice aan. We spreken dan van
tevoren af wanneer we de fiets thuis komen ophalen en eventueel ook weer thuisbrengen. Helpen helpt. Ik geloof in een gunfactor. Ik heb altijd gewoond, gewerkt en gesport in Heesch. Daarbij dragen we ons steentje bij als sponsor. Dat helpen helpt ook ons weer: we hebben een grote en trouwe klantenkring.”

De nieuwe winkel aan ’t Dorp 22E met 450 m2 vloeroppervlakte heeft een moderne uitstraling met een grote showroom en dito assortiment. “Een fiets moet echt bij je passen. Tevreden klanten, daar gaan we voor. Bij elke fiets geldt: kijk wat bij je past en koop een fiets waarmee je jarenlang vooruit kunt. Wij geven klanten e-bikes mee om uit te proberen, en dat mag een paar dagen duren. We bieden service en ondersteuning, en dat blijkt in de praktijk vaak echt van toegevoegde waarde. Bij ons kun je makkelijk even binnenlopen, we zijn er voor de klant, ook ná de aankoop.”
Foto onderschrift: Wouter, Sander, Dré, Michel en Ingrid. Jeffrey staat niet op de foto…

Tekst: Mathieu Bosch, Arttekst

Fietsplezier
Loosbroeksondernemersbelang