Beste ondernemers

Nu door het coronavirus het dagelijkse leven drastisch anders is geworden, is het van groot belang de lokale ondernemers te steunen. In alle kernen van Bernheze, van Heesch tot Loosbroek en van Heeswijk-Dinther tot Vorstenbosch en Nistelrode. Deze crisis treft heel het land en dit is bij veel ondernemers direct voelbaar. Veel mensen zitten noodgedwongen thuis, winkels houden de deuren uit veiligheidsoverwegingen dicht en de horeca zit verplicht op slot.

Initiatief
Hoewel het kabinet maatregelen neemt om de economische schade te beperken en ook de gemeente Bernheze financieel de helpende hand reikt, hebben we gemeend toch wat extra’s te moeten doen. Daarom is er onder leiding van onze bedrijfscontactfunctionaris Willem van den Brand, de actie ‘Ben loyaal, koop lokaal’ in het leven geroepen.

BewustwordingBenLoyaalKoopLokaal adv 103x103mm v6 rood juist nu
De gemeente Bernheze is daarbij partner en gaat een belangrijke spil worden in dit initiatief. Elke dag telt voor de ondernemers en met deze samenwerking met en voor de ondernemers hopen we een belangrijke stap kunnen maken in de bewustwording bij de consument. De actie bestaat uit het idee om zo snel mogelijk de consument bewust te maken van het kopen bij de lokale ondernemer.

Veel mensen hebben nu de neiging om online, vaak ook nog bij buitenlandse webshops zaken te bestellen. Wij willen iedereen vragen naar de gewone lokale winkels te komen. Want juist nu hebben jullie deze omzet echt hard nodig om deze lastige periode door te komen. De bedoeling is om dit als een pilot te creëren en dit voort te zetten voor de lange termijn.

Ben loyaal, koop lokaal. Juist nu!

Er wordt hard gewerkt aan diverse acties, waarbij elke branche aan bod komt. Er komt snel een website en iedere vorm van communicatie zal worden benut. Uiteraard is dit van groot belang voor alle ondernemers in Bernheze, misschien wel meer dan ooit. Als iedereen de regels van het RIVM hanteert is het geen enkel probleem om lokaal de boodschappen te blijven doen of online bij lokale bedrijven. Ook ondernemers en medewerkers hanteren deze regels om alles zo hygiënisch mogelijk te houden. Op deze manier kan er gewoon lokaal gewinkeld worden met minimaal besmettingsrisico en helpen we de regio deze crisis door. Dus doe mee, omdat we elkaar harder nodig hebben dan ooit. Promoot: ‘Ben loyaal, koop lokaal!’ en geef zelf het goede voorbeeld.

Een aantal ondernemers, uit alle kernen, heeft zich belangeloos aangemeld: Carry, Ramon, Rosan, (Heesch); Annelies (Vorstenbosch); Carlijn, Alina (Heeswijk-Dinther); Mathieu (Loosbroek); Rian (Nistelrode) en Willem van de Brand (Bernheze)

We zijn nog lang niet compleet, maar het idee en de club groeit elke dag. Wil je meedoen? Meld je aan bij via info@benloyaalkooplokaal.nl en vandaar krijg je antwoord of word je doorgestuurd naar de contactpersoon in jouw kern.